Biszkopt doskonały

Uwagi do przepisu
Dla 1 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Biszkopt to baza wielu ciast. Przygotowanie doskonałego biszkoptu często sprawia nie lada trudność. Proponowany przez nas przepis to gwarancja wyśmienitego, pysznego i puszystego ciasta biszkoptowego. Nasz wyśmienity biszkopt to zarówno wspaniała baza do dalszych wypieków, jak i przepyszna przekąska.

Składniki
na Biszkopt doskonały

  • 5 jajek
  • 25 dag cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki letniej wody
  • 1,5 szkl. mąki pszennej

Przepis
na Biszkopt doskonały

Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do ubitej piany dodać cukier, proszek do pieczenia, po jednym żółtku, a na końcu wodę. Następnie stopniowo dodawać mąkę i wszystko bardzo delikatnie wymieszać. Ciasto piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez ok. 45 minut.
Kalorie
246 kCal
Białko
5.67 g
Węglo- wodany
46 g
Tłuszcze
4.81 g
Sól
0.331 g
Cukier
45 g
Składniki odżywcze dla 100g potrawy