dolci sweets bonbon


Tarta migdałowa z winnym kremem i jabłkowymi różami

Wywiad z autorką bloga
Czy mogłabyś się przedstawić naszym czytelników?
Po pierwsze, mam na imię Asia i mogę śmiało powiedzieć, że jestem uzależniona od pieczenia. Uwielbiam wszystko, co wiąże się z deserami, ale, jak każdy, mam swoje drobne dziwactwa. Nie lubię bitej śmietany i nie przepadam za świeżymi owocami. Z jednej strony stawiam na proste smaki i minimalizm, z drugiej mam czasem ochotę na kuchenny przepych i bogactwo. Z natury jestem spokojna i raczej nieśmiała, odnajduję się właśnie w kuchni i to tutaj się relaksuję.
Od kiedy tworzysz blog i co Cię zainspirowało do jego założenia?
Pierwszy wpis na moim blogu pojawił się 11 maja 2012 roku, ale z zamiarem jego założenia nosiłam się już kilka miesięcy wcześniej. Od wielu lat piekę dla rodziny i znajomych, mam w domu mnóstwo książek, wycinków z gazet, wiele zapisanych linków na komputerze. Chciałam stworzyć ?zeszyt?, w którym gromadziłabym wszystkie przepisy godne powtórzenia i polecenia. Założyłam bloga nie tylko dla siebie, ale również po to, żeby dzielić się z innymi moją pasją i sprawdzonymi przepisami.
Co Cię inspiruje w kuchni?
Wszystko! Składniki, smaki i aromaty. Kolory, pogoda za oknem, a nawet kształty foremek do pieczenia.
Smak dzieciństwa?
Nie będę ukrywać, że są to oczywiście ciasta ? murzynek i rolada z galaretką. Nic wymyślnego. Proste, domowe i pyszne.
Czym najchętniej przyprawiasz swoje dania?
Wanilią i cynamonem.


Wywiad z autorką bloga Dolci Sweets Bonbon przeprowadziła redakcja przepisyaz.pl