Jesteśmy tym, co jemy


Pappardelle ze szpinakiem i łososiem

Wywiad z autorką bloga
Jak mogła byś się przedstawić naszym czytelnikom w kilku słowach?
Zapracowana studentka, która uwielbia domowe jedzenie i poznawanie nowych smaków. Od niedawna w wolnych chwilach prowadzę blog i tam dzielę się przepisami na moje ulubione dania.  
Smak dzieciństwa?
Nie będę oryginalna, gdy powiem, że wiele smaków jest mi bliskie, m.in. ciasto drożdżowe, makaron z serem, leczo i ruskie pierogi mojej mamy czy zupa owocowa ze szkolnej stołówki.   
Wybierasz kuchnię znane smaki i potrawy czy wolisz eksperymentować?  
Przyznam, że mam słabość do jedzenia pod każdą postacią ;) Lubię przede wszystkim proste i znane smaki. Czasem eksperymentuję z różnym skutkiem, ale staram się, aby było smacznie i dietetycznie.
Co Cię w kuchni inspiruje?  
Często staram się powtórzyć dania, które jadłam w restauracjach. Podglądam inne blogi kulinarne, zaglądam do książek kucharskich a w wolnej chwili oglądam Food Network ;)


Wywiad z Panią Justyną, autorką bloga jestesmytymcojemy.blogspot.com przeprowadziła redakcja portalu przepisyaz.pl