Bruschetta z tuńczykiem

Uwagi do przepisu
Dla 3 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Macie ochotę na włoską przekąskę? Proponujemy Wam zatem bruschetty z tuńczykiem. Te klasyczne przekąski zaczerpnęliśmy oczywiście z kuchni włoskiej, ale nieco zmodyfikowaliśmy klasyczny przepis. Nasza bruschetta jest lżejsza, a jej smak wzbogaciliśmy pysznym tuńczykiem oraz odrobina żółtego sera.
Te wyśmienite przekąski z pewnością Wam posmakują. Co więcej, idealnie sprawdzają się podczas wizyt niespodziewanych gości. Polecamy!

Składniki
na Bruschetta z tuńczykiem

  • 1 bagietka
  • 1puszka tuńczyka w oleju
  • 2 pomidory
  • 5 dag sera żółtego
  • kilka listków świeżej bazylii

Przepis
na Bruschetta z tuńczykiem

Bagietkę pokroić w niewielkie kromki. Następnie ułożyć na nich kawałki tuńczyka. Pomidory pokroić w małą kostkę i ułożyć na tuńczyku. Na wierzchu położyć kawałeczek zółtego sera. Tak przygotowane bruschetty ułożyć na blaszce i wstawić na 8-10 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st.
Po wyjęciu z piekarnika, bruschetty ozdobić listkami świeżej bazylii i od razu podawać.
Chrupiące bruschetty z tuńczykiem - niebanalny pomysł na sytą kolację.
Pyszne bruschetty to też pomysł na poczęstuknek dla gości.