Bułeczki z musem jagodowym

Uwagi do przepisu
Dla 2 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Wakacje to czas, kiedy mamy ochotę na lekkie potrawy, których wykonanie nie zabiera nam zbyt wiele czasu. Takim daniem są proponowane przez nas bułeczki z musem jagodowym.
Szczególnie latem warto sięgnąć po świeże jagody. Zawarte w nich witaminy mają bowiem doskonały wpływ na nasze oczy. Pyszny jagodowy sos świetnie pasuje do przygotowywanych na parze bułeczek tzw. "pampuchów", które polubią mali i duzi smakosze. Smacznego!

Składniki
na Bułeczki z musem jagodowym

  • 1 opakowanie bułeczek do przygotowania na parze (6-8 szt.)
  • 30 dag jagód (świeżych lub mrożonych)
  • 1-2 łyżki cukru
  • 15-20 dag jogurtu naturalnego

Przepis
na Bułeczki z musem jagodowym

Bułeczki na parze przygotować zgodnie z instrukcja zamieszczona na opakowaniu.
Przygotowanie musu jagodowego:
Jagody umyć i przełożyć do wysokiego naczynia. Do jagod dodać 1-2 łyżki cukru oraz jogurt naturalny. Wszystko dokładnie zmiksować.
Sos podawać do gorących bułeczek.
Doskonały obiad lub oryginalna kolacja.
Parowe bułeczki i jagodowy mus - duet idealny!