Grillowana pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i kozim serem

Uwagi do przepisu
Dla 2 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Propozycja na dziś - grillowana pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i kozim serem!
Temu daniu nie można się oprzeć. Wyśmienicie smakuje, a zapach topiącego się koziego sera oraz suszonych pomidorów roznosi się po kuchni i tworzy atmosferę wykwintnej restauracji. Przepis na grillowanego kurczaka z nadzieniem z koziego sera i suszonych pomidorów nie jest szczególne pracochłonny, a do tego daje wspaniały efekt. Dodatkowych rekomendacji chyba tu nie potrzeba...

Składniki
na Grillowana pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i kozim serem

  • 2 pojedyncze piersi kurczaka
  • 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie
  • 8-10 dag twardego koziego sera
  • sól, pieprz

Przepis
na Grillowana pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i kozim serem

Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć, a następnie oprószyć solą i pieprzem. W każdej porcji zrobić nacięcie z boku tak, by powstała "kieszeń". "Kieszeń" wypełnić kawałkami koziego sera oraz suszonymi pomidorami. Przygotowane nadziewane piersi kurczaka ołożyć na grillu i piec z każdej strony po ok. 10-15 min. (danie będzie gotowe, gdy mięso kurczaka będzie białe). Podawać ze świeżymi warzywami.
Pyszne, lekkie danie.
Kozi ser i suszone pomidory - doskonałe połączenie smaków.
Grillowany kurczak nadziewany kozim serem i suszonymi pomidorami - idealny pomysł na wykwintny posiłek.
Podczas grillowania ser pięknie się topi, a w kuchni roztacza się fantastyczny aromat.