Gulasz z fasolką szparagową i kiełbasą

Uwagi do przepisu
Dla 3 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czasami trzeba w kuchni stworzyć "coś z niczego". Tak właśnie było niedawno - w lodówce na pozór kilka niepasujących do siebie produktów i pora obiadowa... Eksperymentowaliśmy więc trochę i powstał gulasz z fasolką szparagową i kiełabasą. Połączenie fasolki szparagowej i kiełbasy może wydawać się dziwne, ale daje naprawdę smakowity i sycący efekt. W sam raz na szybki obiad. Spróbujecie sami!

Składniki
na Gulasz z fasolką szparagową i kiełbasą

  • 50 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 20-30 dag kiełbasy (np. głogowskiej, zwyczajnej itp.)
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie

Przepis
na Gulasz z fasolką szparagową i kiełbasą

Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Kiedy z kiełbasy wytopi się nieco tłuszczu, dodać posiekaną cebulę i wszystko jeszcze chwilę smażyć. Następnie wlać pomidory i zalewę  z puszki, zamieszać i przyprawić solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Ugotowaną fasolkę szparagową pokroić na niewielkie części i dodać do mięsa. Wszystko razem wymieszać. Podawać na gorąco, z pieczywem.
Smaczne połączenie zielonej fasolki szparagowej, kiełbasy i pomidorów.