Powrót do: Tagiatelle ze szpinakiem, serem blue i pomidorami
Przepis na Tagiatelle ze szpinakiem, serem blue i pomidorami w wygodnym widoku kuchennym
:
Start
Informacje
Dla 2 osób
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Składniki
  • 200 g. Makaronu typu Tagliatelle (może być spaghetti)
  • 50 g. świeżych liści szpinaku
  • 50 g. sera typu blue
  • 150 g. jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka oliwy
  • sól/pieprz do smaku
Przepis A A A
Makaron gotujemy aldente, w przypadku makaronu Tagiatelle jest to około 8-9 minut. Podczas gdy makaron się gotuje na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy szpinak, dodajemy do niego dwa wyciśnięte ząbki czosnku i wszystko razem podsmażamy. Do podsmażonego szpinaku dodajemy jogurt naturalny, mieszamy go razem ze szpinakiem, następnie dodajemy pokrojone w talarki pomidory koktajlowe oraz pokrojony na paseczki ser pleśniowy. Wszystko razem podsmażamy aż do momentu gdy ser pleśniowy całkowicie się rozpuści.