Powrót do: Kurczak po chińsku
Przepis na Kurczak po chińsku w wygodnym widoku kuchennym
:
Start
Informacje
Dla 3 osób
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Składniki
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 op. mrożonej mieszanki chińskich warzyw
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • 1 puszka ananasa
  • sól, pieprz,
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • oliwa z oliwek
Przepis A A A

Piersi z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, a następnie przełożyc do miski.

Do mięsa wlać sos sojowy i przyprawy. Wszysto wymieszać i wstawić do lodówki na 10-15 minut.

Po upływie wskażanego czasu mięso podsmażyć na oleju rozgrzanym w głębokiej patelni.

Plastry ananasa z puszki pokroić w kostę. Sok przelać do szklanki.

Do podsmażonego mięsa dodać mieszankę mrożonych warzyw oraz sok z ananasa i pokrojone kawałki ananasa.

Wszystko dokłądnie wymieszac i dusić na małym ogniu przez ok 15-20 minut.

Podawać z ryżem.