Krem szparagowy

Uwagi do przepisu
Dla 4 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

Składniki
na Krem szparagowy

  • 1 kg szparagów
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 małe marchewki
  • 2 ziemniaki
  • 1 łyżka masła
  • przyprawy: sól, pieprz
  • koperek

Przepis
na Krem szparagowy

Szparagi obrać, przełożyć do garnka i całkowicie zaleć wodą. Dodać kostkę rosołową i wszystko razem zagotować. Marchewkę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy pod koniec gotowania (gdy szparagi będą już miękkie). Następnie dodać masło i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Po ugotowaniu, zupę zmiksować, aż powstanie krem. Posypać koperkiem. Zupę podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami.