Kremowa zupa z zielonej fasolki szparagowej z boczkiem

Uwagi do przepisu
Dla 3 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Przepadamy za zupami. Chyba nie ma takiej, której byśmy nie lubili. Tym razem prezentujemy Wam bardzo prosty przepis na zupę-krem z zielonej fasolki szparagowej.
Ta kremowa zupa z dodatkiem wędzonego boczku i szczyptą chilli smakuje wprost wybornie. Jej niepowtarzalny, nieco ostry smak i oryginalny aromat zapamiętacie na długo.
Spróbujecie koniecznie!

Składniki
na Kremowa zupa z zielonej fasolki szparagowej z boczkiem

  • 50-60 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 2-3 ziemniaki
  • 1 mała marchewka
  • 1 kostka rosołowa (dowolna)
  • sól, pieprz
  • szczypta chilli
  • kilka plasterków wędzonego boczku

Przepis
na Kremowa zupa z zielonej fasolki szparagowej z boczkiem

Do garnka wlać ok. 2 litrów wody, wrzucić kostke rosołową i gotować. Ziemniaki oraz marchewkę obrać, pokroić w niewielka kostkę i dodać do wywaru. Fasolkę szparagową oczyścić, umyć, pokroić na mniejsze częsci i dodać do gotujących sie warzyw. Wszystko razem zagotować i gotować na małym ogniu do czasue, aż warzywa bedą miękkie. Następnie wszystko dokładnie zblendować. Powstały krem przyprawić solą, pieprze i szczyptą chilli i jeszcze chwilę pogotować na małym ogniu. 
Boczek pociąć w paseczki podsmażyć na patelni. 
Zupę-krem z zielonego groszku rozlać na telerze i dodać podsmażony boczek. Podawać z pieczywem.
Smaczna zupa-krem z zielonej fasolki szparagowej.
Kremowa zupa z zielonej fasolki szparagowej dzięki odrobinie wędzonego boczku zyskuje niepowtarzalny smak.