Makaron z tuńczykiem, marchewką i groszkiem

Uwagi do przepisu
Dla 4 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Szukacie inspiracji na szybki obiad?. Oto ona: makaronowe muszelki z tuńczykiem, marchewką i groszkiem. To danie pyszne, sycące, łatwe i bardzo szybkie w przygotowaniu. Zajmie Wam około pół godziny, a efekt z pewnością przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Makaron z tuńczykiem i warzywami to również bardzo zdrowa potrawa. Dzięki tuńczykowi oraz marchewce i pozostałym składnikom, stanowi źródło wielu witamin i dodaje energii.
My polecamy - Wy spróbujcie sami!

Składniki
na Makaron z tuńczykiem, marchewką i groszkiem

  • 30 dag makaronu "muszle"
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 50 dag mrożonej marchewki z groszkiem
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki suszonej bazylii
  • 1 puszka pomidorów (krojonych)
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól, pieprz, papryczka chilli w proszku

Przepis
na Makaron z tuńczykiem, marchewką i groszkiem

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek.

Do cebuli dodać pomidory z puszki. Smażyć wszystko na małym ogniu przez 10 min.

Dodać mrożoną marchewkę z groszkiem oraz przyprawy - szczyptę chilli, sól, pieprz i suszoną bazylię. Dusić aż warzywa będą miękkie.

Do warzyw dodać tuńczyka oraz ocet winny. Wszystko wymieszać i chwilę dusić.

Na końcu dodać ugotowany makaron. Wszystko jeszcze raz wymieszać i podawać.

Danie można udekorować świeżą bazylią.

Pyszne makaronowe muszelki z tuńczykiem, marchewką i groszkiem.
Doskonały obiad w 30 minut.
Makaron z tuńczykiem, marchewką i groszkiem to danie zdrowe i sycące.