Pappardelle ze szpinakiem i łososiem

Uwagi do przepisu
Dla 2 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

Składniki
na Pappardelle ze szpinakiem i łososiem

  • 200 g świeżego szpinaku
  • 250 g makaronu pappardelle
  • 200 g wędzonego łososia w plastrach
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki serka Bieluch
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Przepis
na Pappardelle ze szpinakiem i łososiem

W woku na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek. Dodajemy opłukany i osuszony szpinak, dusimy na małym ogniu około 5 minut.  W tym czasie gotujemy makaron al dente.  Do szpinaku dodajemy jogurt i serek, doprawiamy do smaku i mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany makaron i pokrojonego w paski łososia - mieszamy i gotowe.     Smacznego :)