Penne z tuńczykiem, papryczką chilli i kaparami

Uwagi do przepisu
Dla 2 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Kolejna odłona naszego makaronowego menu - penne z tuńczykiem, papryczką chilli i kaparami.
Jeśli lubicie wyraziste i intensywne w smaku dania, to nasza propozycja jest włąsnie dla Was. Makaron penne z tuńczykiem oraz papryczką chilli, kaparami i czarnymi oliwkami to wspaniałe, ostre danie, które nie wymaga żadnych dodatkowych przypraw. Jest łatwe w przygotowaniu, a jego aromat na długo pozostaje w kuchni...

Składniki
na Penne z tuńczykiem, papryczką chilli i kaparami

  • 20-25 dag makaronu penne
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryczka chilli
  • 1 szkl. czarnych oliwek (bez pestek)
  • 1-2 łyżek kaparów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2-3 lyżki tartego parmezanu

Przepis
na Penne z tuńczykiem, papryczką chilli i kaparami

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.

Czosnek pokroić w cienkie plasteki. Papryczkę chilli i kapary drobno posiekać. Tuńczyka odcisnąć z zalewy.

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć czosnek. Następnie dodać do niego ugotowany makaron, papryczkę chilli, kapary, tuńczyka oraz oliwki. Wszystko dokładnie zamieszać i chwilę podgrzewać.

Makaron przełozyć na telerze i każdą porcję posypać tartym parmezanem.

Gorący, ostry i sycący makaron penne z tuńczykiem, papryczką chilli i kaparami.
Łatwe, proste w przygotowaniu i aromatyczne danie.
Pomysł na makaron - penne z tuńczykiem, kaparami i chilli.
Makaron penne z tuńczykiem, chilli i kaparami to danie dla wytrawnych smakoszy.