Roladki z fileta indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Uwagi do przepisu
Dla 2 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Kolej na odsłona dania z indyka - >strong>roladki z fileta indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Proponowane danie jest bardzo lekkie, niemal beztłuszczowe, a przy tym doskonale smakuje. Roladki z indyka ze szpinakiem i pomidorami to idealne połączenie zdrowego i bogatego w składniki odżywcze jedzenia z wyśmienitym, delikatnym smakiem.
Polecamy!

Składniki
na Roladki z fileta indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • 30 dag fileta z indyka
  • 15-20 listków świeżego szpinaku
  • 8-10 suszonych pomidorów
  • kilkanaście pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz
  • bazylia
  • oregano

Przepis
na Roladki z fileta indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Filet indyka pokroić njak na kotlety i delikatnie rozbić tłuczkiem.

Mięso doprawić solą, pieprzem, suszoną bazylią i oregano oraz ułożyć na nim listki szpinaku i pokrojone w paski suszone pomidory.

Każdą przygotowaną porcję mięsa zwinąć w roladę i spiąć wykałaczkami, a następnie zawinąć w foię aluminiową.

Peikarnik rozgrzać to temperatury 180 st. i wstawić do niego blaszkę z przygotowanymi roladkami. Piec 25-30 min. Pod koniec pieczenia dołożyć pomidorki koktajlowe.

Podawać z kaszką kuskus lub kaszą jęczmienną i ulubiona surówką.

Bardzo smaczny i lekki pomysł na obiad.
Roladki z indyka ze szpinakiem i pomidorami - pyszne połączenie.
Doskonałym dodatkiem do mięsnych roladek są nieco podpieczone pomidorki koktajlowe.