Rouge z kurczakiem i mandarynkami

Uwagi do przepisu
Dla 4 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Pomysł obiad który zaskakuje smakiem. Miesznka smaków piersi z kurczaka ze słodkimi mandarynkami, suszonymi pomidorami oraz serem feta daje wyjątkowe danie.

Składniki
na Rouge z kurczakiem i mandarynkami

  • 4 mandarynki
  • 400 g. piersi z kurczaka
  • 100 g. sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • masło
  • czerwona cebula

Przepis
na Rouge z kurczakiem i mandarynkami

Piersi z kurczaka czyścimy i kroimy na drobne kawałki (mogą być kwadratowe). Cebulę kroimy w talarki, czosnek wyciskamy, wszystko razem podsmażamy na maśle, aż do momentu ze złocenia, następnie dodajemy piersi z kurczaka i wszystko razem podsmażamy. Mandarynki obieramy ze skórki, zdejmujemy także skórkę z poszczególnych kawałków owoca. Przygotowane mandarynki wsypujemy na patelnię z podsmażonymi cebulą, piersiami z kurczaka oraz czosnkiem. Wszystko razem dusimy około 10-15 minut.
Przygotowane danie posypujemy pokruszonym serem feta. Rouge można podawać z pieczywem lub ryżem.