Sałatka z krewetkami i mozzarellą

Uwagi do przepisu
Dla 2 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
W naszej kuchni od niedawna goszczą owoce morza. Tym razem postanowiliśmy przygotować lekką i bardzo apetyczną sałatkę z krewetkami i mozzarellą.
Potrawa idealnie nadaje się na kolację lub przedobiednią przystawkę. Jest bardzo prosta w przygotowaniu. Nie wymaga też zbyt wiele czasu. Sałatka z krewetkami i mozzarellą to jedna z naszych najlepszych sałatek - polecamy!

Składniki
na Sałatka z krewetkami i mozzarellą

  • Składniki sałatki:
  • 1 opakowanie mieszanki sałat
  • 1 duży pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • 15 dag mozzarelli w kulce
  • 15-20 dag gotowanych krewetek
  • sól, pieprz
  • Składniki sosu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przepis
na Sałatka z krewetkami i mozzarellą

Do miski wrzucić sałatę.

Cebulę obrać i pokroić w krążki. Pomidora pokroić  w ósemki, a mozzarellę w kostkę. Wszystkie warzywa oraz ser dodać do sałaty.

Krewetki obrać ze skoropek i dodać do warzyw. Doprawić solą i pieprzem.

Przygotować sos: ocet winny wymieszać z oliwą z oliwek.

Sosem zalać sałatkę i wszystko dokładnie wyieszać.

Podawać z pieczywem.

Doskonała w smaku i lekka sałatka.