Surówka z pora i jabłka

Uwagi do przepisu
Dla 2 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Warzywa i owoce, zwłaszcza świeże, to nieocenione źródło składników odżywczych. Mówi się, ze powinno się spożywać ich aż pięć porcji dziennie. Mamy zatem propozycje na jedną z nich. Jest to surówka z porem i jabłkiem. Nasza surówka to niezwykle proste, ale zarazem smaczne połączenie pora i jabłka. Taka surówka, uzupełniona przyprawami i jogurtem jest bardzo lekka i stanowi wyśmienite uzupełnienie obiadu. Smacznego!

Składniki
na Surówka z pora i jabłka

  • 1 średni por (biała część)
  • 1,5 jabłka
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

Przepis
na Surówka z pora i jabłka

Pora przieciąć wzdłuż na pół, a następnie pokroić go w cienkie półplasterki.

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubuch oczkach.

Pokrojonego pora połączyć ze startym jabłkiem. Wszystko przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz wymieszac z jogurtem.

Surówwka z jabłka i pora to doskonały dodatek do mięs.

Smaczna i zdrowa surówka.
Surówka z pora i jabłka to świetne uzupełnienie obiadu.