Deser kawowy z pierniczkami, bezą i bananami

Uwagi do przepisu
Dla 2 osób
Koszt przygotowania:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Niektóre potrawy wychodzą nam trochę przez przypadek. Najczęściej dzieje się tak przy okazji deserów. Tym razem przygotowaliśmy deser z tego, co udało znaleźć się w domu. Tak oto z połączenia pierniczków, banana, kilku niewielkich bez i serka homogenizowanego z kawą powstał rozpływający się w ustach deser, w którym rozsmakowały się wszystkie domowe łasuchy. Spróbujecie?

Składniki
na Deser kawowy z pierniczkami, bezą i bananami

  • 15 dag serka homogenizowanego (waniliowy lub naturalny)
  • 1 banan
  • 8-10 małych bez
  • 6-7 pierniczków w czekoladzie
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Przepis
na Deser kawowy z pierniczkami, bezą i bananami

Kawę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wymieszać z serkiem homogenizowanym.

Banana pokroić w plasterki.

Pierniczki i bezy rozkruszyć.

Na dnie wysokiej szklanki lub pucharków do deseruułozyc część rozkruszonych pierniczków, na nie połozyć część serka kawowo-serkowej masy. Na masie ułożyć część rozkuszonej bezy oraz plasterki banana. Kolejne warstwy rozkładać wg uznania.

getParamArticle("showCalory", $this->full_recipe->param)==1) { ?>
Kalorie

Warning: Division by zero in /var/www/przepisyaz/application/views/scripts/index/recipe2.phtml on line 211
0
Białko

Warning: Division by zero in /var/www/przepisyaz/application/views/scripts/index/recipe2.phtml on line 218
NAN
Węglo- wodany

Warning: Division by zero in /var/www/przepisyaz/application/views/scripts/index/recipe2.phtml on line 226
0
Tłuszcze

Warning: Division by zero in /var/www/przepisyaz/application/views/scripts/index/recipe2.phtml on line 236
NAN
Sól

Warning: Division by zero in /var/www/przepisyaz/application/views/scripts/index/recipe2.phtml on line 243
0 g
Cukier

Warning: Division by zero in /var/www/przepisyaz/application/views/scripts/index/recipe2.phtml on line 251
0
Składniki odżywcze dla 100g potrawy
Pyszny, słodki deser.
Idealny, lekki deser.